השתלות שיניים

השתלת שיניים היא תהליך בו משנים את מבנה הלסת והשיניים, מתקנים ליקויים ומשפצים אסתטית את החיוך. טיפול זה הוא דוגמה מובהקת להליך המציע שיפור אסתטי לצד טיפול בבעיות רפואיות. 

השתלות שיניים במרפאת ד”ר פיש מבטיחים לך את התוצאה המדוייקת

השתלות שיניים הינם תהליך מורכב המצריך טיפול של רופא בעל ניסיון רב, הצטרפו לאלפי מטופלים שכבר טופלו אצל ד”ר פיש, בוגר אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת קונקורדיה במונטריאול, נחשב לאחד מעמודי הטווח של משתילי השיניים בישראל עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה. במרפאה ד”ר הציוד והמכשור הטכנולוגי המתקדם ביותר המאפשר לנו להשיג לכל פציינט את התוצאה המדויקת והמוצלחת ביותר תוך התאוששות מהירה מהטיפול וחזרה לחיי השגרה.

מה כולל תהליך השתלת השיניים?

במהלך תהליך זה יוצר הרופא חלל בחניכיים, במקום שבו אמורה הייתה להיות השן. אל תוך החלל הזה מוכנסים שתלים דנטליים אשר מדמים את שורש השן החסר. בהמשך שן הטטיניון תולבש על השתל שהוכנס שן שזהה במדויק לשן החסרה. הליך זה ארוך יחסית והוא נמשך כחצי שנה, בעיקר בגלל השלב שבין השתלת שורש השן לבין חיבורה לשן עצמה. תקופת זמן זו הינה תקופת זמן חשובה והכרחית על מנת שהשתל יוכל “להיקלט” על ידי העצם וכך סיכויי ההצלחה של הטיפול יגדלו. לאחר שהרופא מוודא כי השתל “נקלט” כראוי המטופל חוזר למרפאה לצורך הרכבת השן החדשה שעוצבה במיוחד בשבילו.

שיטות להשתלת שיניים

קיימות מספר שיטות להשתלת שיניים, התלויות במספר דברים: המטופל עצמו, מספר השיניים שיש להחליף, סוג הטיפול וכו’. השיטה הראשונה היא השיטה הקלאסית מתאימה למי שהלסתות שלו אינן מתאימות לשיטה החד יומית. שיטה קלאסית כוללת בתוכה השתלה רב שלבית, הכוללת בתוכה המתנה ממושכת של כ-6 חודשים בין שלב התקנת השתלים לשלב הרכבת השתל. בזמן הזה עצם הלסת צומחת ומכסה את השתל בצורה טובה. יתר על כן, שיטה זו נחשב לבטוחה מאוד.

בניגוד לשיטה הרב שלבית, ניתן לבצע את ההשתלה גם בשיטה החד-יומית, ושיטה זו מספקת את כל שלבי התהליך ביום אחד בלבד. מדובר בשיטה יעילה המתאימה בעיקר למטופלים צעירים בעלי עצמות לסת חזקות. מדובר בשיטה נפוצה מאוד בה המטופל משתחרר מידית לביתו עם שיניים חדשות וכמעט ללא תופעות לוואי משמעותיות במיוחד. כמובן שקיימות שיטות נוספות להשתלת שיניים, כדוגמת השתלת התותבות. בחירת הטיפול תלויה בגיל המטופל, מצב שיניו וסבלנותו לקראת הטיפול.

השתלת שיניים – שלבי טיפול

השתלות שיניים הפכו לפתרון מועדף עבור אנשים הסובלים מאובדן שיניים, הן מסיבות של עששת, מחלות חניכיים או חבלות. טיפול זה מאפשר להחליף שיניים חסרות בשתלים קבועים, המעוגנים בעצם הלסת ותומכים בכתרים מותאמים אישית. בעוד שהשתלות מהוות פריצת דרך בשיקום הפה, התהליך כרוך בהיבטים רבים שיש להבין ולשקול בקפידה.

מהן השתלות שיניים?

השתלות שיניים הן פתרון דנטלי לשיקום שיניים חסרות. במהלך ההשתלה, מוחדר שתל טיטניום לתוך עצם הלסת, המשמש כתחליף לשורש השן. לאחר תקופת החלמה, מותקן כתר מעל השתל, המחקה את המראה והתפקוד של שן טבעית. השתלות שיניים מומלצות במקרים של אובדן שיניים עקב עששת, מחלות חניכיים, חבלות או סיבות אחרות. הן יכולות לשמש כאלטרנטיבה לגשרים או לתותבות נשלפות, במיוחד כאשר מדובר בשיניים בודדות או בחללים גדולים בין השיניים. השתלות אלו מאפשרות שיקום אסתטי ופונקציונלי מלא, תוך שמירה על שיניים סמוכות בריאות.

האם השתלות שיניים מתאימות לכל אחד?

למרות שהשתלות שיניים מתאימות למרבית האנשים הבוגרים עם שיניים חסרות, ישנם מצבים בריאותיים מסוימים העלולים למנוע או לדחות את האפשרות לבצע את הטיפול. מחלות כרוניות כמו סוכרת לא מאוזנת, הפרעות דימום או מחלות אוטואימוניות עלולות להשפיע על יכולת הריפוי ועל קליטת השתל בעצם. גם מצב העצם בלסתות חייב להיות מספק מבחינת צפיפות ונפח כדי לתמוך בהשתלה. אנשים מעשנים כבדים, הסובלים מאוסטאופורוזיס או שעברו הקרנות באזור הפה והלסת, עשויים להזדקק לטיפולים מקדימים או לחלופות אחרות. חשוב להתייעץ עם רופא שיניים מומחה כדי לעבור הערכה מקיפה ולקבוע את ההתאמה האישית להשתלות.

אילו סוגים של שתלים דנטליים מוצעים כיום?

קיימים מספר סוגי שתלים דנטליים, המתאימים למצבים שונים:

1.      השתלים הנפוצים ביותר הם שתלים תוך עצמיים (אנדוסטאליים), המוחדרים ישירות לעצם הלסת. הם יכולים להיות בצורת בורג, גליל או להב, בהתאם לאנטומיה של הלסת ולכמות העצם הזמינה.

2.      סוג נוסף הוא שתלים תת עצמיים (סובפריאוסטליים), המונחים מתחת לרקמת החניכיים אך מעל עצם הלסת. הם משמשים כאשר אין מספיק עצם לתמיכה בשתלים תוך עצמיים.

3.      שתלים זיגומטיים, לעומת זאת, מוחדרים לעצם הלחי לצורך שיקום של הלסת העליונה האחורית במקרים מורכבים.

בחירת סוג השתל תלויה במספר גורמים כגון מיקום השן החסרה, צפיפות העצם, בריאות הפה והעדפות המטופל.

כיצד נעשות השתלות שיניים?

הליך השתלת השיניים מתחיל בתכנון מקדים הכולל הדמיות רנטגן וסריקות CT של הלסתות. על בסיס הנתונים הללו, הרופא קובע את סוג השתל המתאים ואת המיקום המדויק להחדרתו. הניתוח עצמו מתבצע בהרדמה מקומית, ולעתים בשילוב עם טשטוש או הרדמה כללית. במהלך הפרוצדורה, מבצע הרופא חתך ברקמת החניכיים וקידוח בעצם הלסת ליצירת חור בגודל ובצורה המתאימים לשתל. לאחר מכן, השתל מוחדר לחור ומהודק למקומו. במקרים מסוימים מבוצעת השתלת עצם מקדימה או במקביל, לצורך חיזוק הלסת. לבסוף, החניכיים נסגרים מעל השתל בתפרים, והמטופל משוחרר להחלמה, לרוב תוך מתן הנחיות לטיפול ומרשם לתרופות נגד כאבים וזיהומים.

מהי השתלת שיניים ממוחשבת?

השתלת שיניים ממוחשבת היא טכניקה מתקדמת המשלבת טכנולוגיה דיגיטלית בתהליך תכנון וביצוע ההשתלה. בשיטה זו נעשה שימוש בתוכנות תלת מימד והדמיה ממוחשבת כדי ליצור מודל וירטואלי מדויק של הלסתות, המאפשר התאמה אופטימלית של מיקום, זווית וגודל השתלים לאנטומיה הייחודית של המטופל. התכנון הממוחשב מקל על הימנעות ממבנים אנטומיים רגישים, כמו עצבים וסינוסים, ומסייע במקרים מורכבים הדורשים ניתוחי עצם או השתלות מרובות.

היתרון הגדול של השתלות ממוחשבות הוא הדיוק הגבוה והיכולת לצפות את התוצאה הסופית עוד לפני הניתוח. בהתבסס על התכנון הממוחשב, ניתן להכין מראש תבניות כירורגיות מותאמות אישית, המכוונות את המנתח במהלך קידוח העצם והחדרת השתלים בזווית ובעומק המדויקים. השימוש בתבניות מפחית את משך הניתוח, מצמצם את הטראומה לרקמות ומגביר את הנוחות והבטיחות עבור המטופל. טכנולוגיה זו גם מייעלת את התקשורת בין רופא השיניים לטכנאי המעבדה, ומבטיחה התאמה מרבית של הכתרים הסופיים. השתלות שיניים ממוחשבות מייצגות קפיצת מדרגה משמעותית בתחום, עם פוטנציאל לתוצאות מצוינות ושביעות רצון גבוהה של המטופלים.

אילו יתרונות מציעות השתלות שיניים לעומת הליך אחר?

השתלות שיניים מציעות מספר יתרונות משמעותיים בהשוואה לאפשרויות טיפול אחרות כמו גשרים או תותבות נשלפות. הנה כמה הבולטים שבהם:

  1. ראשית, השתלים מעוגנים ביציבות בעצם הלסת, מה שמקנה להם חוזק ועמידות לטווח ארוך. הם מאפשרים לחץ לעיסה חזק יותר ותחושה טבעית יותר מאשר פתרונות אחרים.
  2. יתרון נוסף הוא השמירה על השיניים הסמוכות. בעוד שגשרים מצריכים לרוב שיוף של שיניים בריאות לצורך התאמתם, השתלים הם עצמאיים ולא פוגעים במבנה של השיניים האחרות.
  3. השתלים מונעים את הצורך בהסרה ובהחזרה של תותבות נשלפות ואת הבעיות הנלוות אליהן, כמו חוסר נוחות וצורך בהידבקות.
  4. השתלים גם מגבירים את הביטחון העצמי של המטופלים, שכן הם נראים ומרגישים כמו שיניים אמיתיות.

מה הטיפול המקדים הנדרש להשתלות שיניים?

במקרים מסוימים, לפני ביצוע השתלת שיניים, נדרש טיפול מקדים להכנת האזור המיועד לקליטת השתל. הפרוצדורה השכיחה ביותר היא השתלת עצם, המתבצעת כאשר צפיפות או נפח העצם בלסת אינם מספקים לתמיכה יציבה בשתל. בהשתלת עצם, מוסיפים חומר השתלה (עצם מלאכותית או מאזורים אחרים בגוף המטופל) לאזור הלסת הדליל. החומר ממריץ את צמיחת העצם הטבעית ומשפר את היכולת של הלסת להיצמד ולתמוך בשתל העתידי. לעיתים מבוצעות פרוצדורות נוספות, כמו הרמת סינוס או הארכת עצם, כדי ליצור מרחב מספיק להשתלה. זמן ההחלמה לאחר השתלת עצם נע בין מספר חודשים לשנה, בטרם ניתן להתקדם לשלב השתלת השיניים עצמן.

האם עשויים להופיע סיבוכים או תופעות לוואי?

כמו בכל פרוצדורה כירורגית, גם להשתלות שיניים קיימים סיכונים מסוימים. הסיבוך הנפוץ ביותר של השתלות שיניים הוא זיהום באזור ההשתלה, העלול להתפתח ולהחמיר אם לא מתבצעת היגיינה קפדנית לאחר הניתוח. תופעות לוואי שכיחות נוספות כוללות נפיחות וכאב. במקרים נדירים יותר, עלול להיגרם נזק לעצבים או לחללי האוויר הסמוכים, בעיקר בהשתלות בלסת העליונה. כמו כן, לעיתים השתל לא נקלט כראוי בעצם ונוצר חוסר יציבות. מצב זה מחייב הסרה של השתל הכושל והחלפתו בניתוח חוזר לאחר תקופת החלמה. בדיקות מקדימות מקיפות ותכנון ההשתלה בקפידה יכולות למזער משמעותית את הסיכונים הללו, כמו גם פנייה לרופא מומחה, לביצוע ההליך.

מה מאפיין את תהליך ההחלמה?

לאחר ניתוח השתלת השיניים, תהליך ההחלמה אורך בממוצע בין 3 ל-6 חודשים, בהתאם לסוג ההשתלה ולמצב הבריאות האישי. בשבועות הראשונים צפויים אי נוחות, נפיחות וכאבים מתונים, הניתנים לטיפול על ידי משככי כאבים. הימנעות ממאמץ גופני ומעישון הכרחית בתקופה זו. במהלך החודשים הבאים, מתרחש תהליך האוסאואינטגרציה – הצמדות והתחברות של עצם הלסת אל השתל. ביקורות מעקב אצל הרופא נדרשות כדי לעקוב אחר התקדמות ההחלמה בתקופה קריטית זו. בשלב זה נבנה הכתר הסופי, ולאחר הורדת התפרים והתאמתו, תהליך השתלת השיניים מגיע לסיומו. יש להיות סבלניים ולפעול על פי הנחיות הרופא כדי להבטיח הצלחה לטווח ארוך וכמובן גם החלמה מהירה וטובה.

מהם סיכויי ההצלחה של השתלות שיניים?

הודות לשיפורים בחומרים ובהליכים הכירורגיים השונים, שיעורי ההצלחה של השתלות שיניים כיום גבוהים מאוד. מחקרים מראים כי בממוצע, מעל 95% מהשתלים מתפקדים היטב לאחר 10 שנים. הסיכויים אף גבוהים יותר באנשים עם בריאות פה טובה ושמירה על היגיינה קפדנית. יחד עם זאת, ישנם גורמים שעלולים להשפיע על ההצלחה, כמו  מיקום ההשתלה בפה, איכות העצם, מצב הבריאות הכללי וניסיון המנתח. בלסת העליונה האחורית, למשל, צפיפות העצם נמוכה יותר והסמיכות לסינוסים מקשה על ההשתלה. לכן, תכנון מדוקדק, בחירת השתל והטכניקה המתאימים והקפדה על מעקב, חיוניים להשגת תוצאות מיטביות לאורך זמן.

כיצד שומרים על השתלים הדנטליים לאורך זמן?

לאחר השלמת הליך ההשתלה, שגרת טיפול ותחזוקה נאותה הכרחיות לשמירה על בריאות השתלים והשיניים הסמוכות. המפתח להצלחה הוא שמירה על היגיינת פה קפדנית, הכוללת צחצוח שיניים פעמיים ביום עם מברשת רכה ומשחת שיניים עם פלואוריד, ושימוש בחוט דנטלי מדי יום. מומלץ גם להגיע לבדיקות שגרתיות אצל רופא השיניים כל 6 חודשים, לצורך הערכת מצב השתלים, ביצוע ניקוי מקצועי ואיתור מוקדם של סימני דלקת או בעיות אחרות. במקרה של פגיעה או שבר בכתר מעל השתל, יש לפנות מיד לטיפול. הימנעות ממאמץ מוגזם על השיניים, כמו כסיסת ציפורניים או פיצוח של גרעינים למינים, גם היא תורמת להארכת חיי השתלים.

מה כולל הליך השיקום הסופי?

השלב האחרון בהליך השתלת השיניים הוא התאמת כתרים באופן אישי מעל השתלים שהוטמעו בלסת. תהליך זה מתחיל לאחר תקופת ההחלמה מניתוח ההשתלה ולאחר שהשתל השתלב והתייצב בעצם. בתחילה, נלקחות מדידות מדויקות הן של השיניים והן של האזור עם חיבורי השתלים הבולטים (אבטמנטים). על בסיס המידע הזה, מכין טכנאי השיניים במעבדה דגמי שעווה של הכתרים העתידיים. דגמים אלה מורכבים זמנית בפה לצורך הערכה ובדיקת התאמה, צבע וצורה. לאחר ביצוע כל ההתאמות הנדרשות, הכתרים הקבועים מיוצרים מחומרים כמו חרסינה או זירקוניה ומודבקים למקומם מעל השתלים. כך מושלם תהליך השיקום ומושגת תוצאה פונקציונלית ואסתטית מלאה.

מה כדאי לעשות כדי לא להגיע למצב של השתלות שיניים?

המפתח למניעת הצורך בהשתלות שיניים הוא שמירה על בריאות הפה לאורך השנים. הרגלי היגיינה נכונים, הכוללים צחצוח שיניים פעמיים ביום עם מברשת רכה ומשחה מועשרת בפלואוריד, שימוש בחוט דנטלי ובמי פה אנטיבקטריאליים והקפדה על ניקוי מקצועי תקופתי אצל השיננית, מפחיתים משמעותית את הסיכון לעששת ולמחלות חניכיים – הגורמים העיקריים לאובדן שיניים. תזונה מאוזנת דלה בסוכרים ועשירה בסידן, ויטמינים ומינרלים חשובים לשמירה על חוזק השיניים והעצם התומכת. ויתור על עישון ועל כסיסת ציפורניים גם תורמים לבריאות הפה. חשוב מאוד גם להקפיד על ביקורות שגרתיות אצל רופא השיניים, לצורך איתור מוקדם של בעיות וטיפול מונע, שכן ככל שהנזק מטופל בשלב מוקדם יותר – קטן הצורך בהתערבויות מורכבות כמו עקירות או השתלות בהמשך.

כמה עולה הליך של השתלות שיניים?

השתלות שיניים נחשבות לאחד הטיפולים הדנטליים היקרים יותר. עלות כל שתל בודד, כולל הכתר שמעליו, יכולה להיות מעל ל-10,000 ש”ח. כאשר נדרשות השתלות מרובות או פרוצדורות מקדימות כמו השתלות עצם, המחיר הכולל עולה בהתאם. יחד עם זאת, בהשוואה לאפשרויות טיפול אחרות כמו גשרים, השתלות שיניים עשויות להיות כדאיות לטווח הארוך. גשרים מצריכים לרוב החלפה אחת לכמה שנים, בעוד ששתלים מתוכננים לשרת את המטופל שנים רבות, אם לא לכל החיים.

מדוע חשוב לפנות למומחה?

ביצוע השתלות שיניים הוא פרוצדורה כירורגית מורכבת, הדורשת ידע וניסיון נרחבים. רופא שיניים מומחה להשתלות עבר הכשרה ייעודית מקיפה, הכוללת התמחות, סדנאות מעשיות וניתוחים רבים תחת פיקוח. הוא מצויד במיומנויות מתקדמות להערכת המקרה, בחירת השיטה והשתלים המתאימים וביצוע מדויק של כל שלבי ההשתלה. פנייה למומחה מבטיחה גם שימוש בחומרים ובטכנולוגיות העדכניים ביותר, כמו הדמיית תלת מימד וניווט ממוחשב, המגבירים את הדיוק ואת הבטיחות של הטיפול. מומחה גם ערוך טוב יותר להתמודדות עם מצבים מאתגרים וסיבוכים פוטנציאליים. הניסיון והמומחיות של הרופא המטפל הם גורם מפתח להפחתת הסיכונים ולהשגת התוצאות הפונקציונליות והאסתטיות הרצויות מהשתלות השיניים.

מה חשוב לבדוק לפני שפונים למרפאה שמציעה את ההליך?

בחירת מרפאת שיניים מתאימה לביצוע השתלות היא החלטה מרכזית שיש לבחון, שכן איכות הטיפול משפיעה ישירות על בריאות הפה ועל ההצלחה של ההשתלה לטווח הארוך. הנה פרמטרים עיקריים שחשוב לבדוק לפני הפנייה למרפאה:

  1. אחד הגורמים החשובים ביותר לשקול הוא הניסיון והמומחיות של הצוות הדנטלי. יש לברר כמה שנים המרפאה מתמחה בהשתלות, מהם ההסמכות והתארים של הרופאים המבצעים, וכמה פרוצדורות הם ביצעו בהצלחה.
  2. כדאי גם לקרוא ביקורות של מטופלים קודמים ולבחון את אתר האינטרנט של המרפאה עם תוצאות לפני ואחרי.
  3. יש לשים לב לטכנולוגיה ולציוד שבהם נעשה שימוש במרפאה – האם מדובר במכשור מתקדם ועדכני, המאפשר דיוק מרבי ובטיחות בניתוחי ההשתלות.
  4. היבט נוסף הוא מגוון השירותים שהמרפאה מציעה לצד ההשתלות עצמן. עדיף לבחור במקום המספק מעטפת מקיפה של טיפולים תומכים, כמו השתלות עצם, הרמת סינוס והכנת כתרים, כדי שניתן יהיה לבצע את כל התהליך במרפאה אחת בצורה חלקה ויעילה.
  5. חשובה לא פחות, במקרים כאלה, גם הגישה האישית של הצוות, הזמינות שלו למתן מענה לשאלות ולחששות, והנכונות לספק ליווי צמוד ותמיכה לאורך כל שלבי הטיפול והמעקב.
  6. לבסוף, מומלץ להשוות מחירים בין מספר מרפאות, אך מבלי להתפשר על האיכות – השתלות שיניים הן השקעה משמעותית בבריאות, ויש למצוא את האיזון הנכון בין עלות לבין רמת הטיפול והשירות הניתנים.

זקוקים להשתלות שיניים?

מרפאתו של ד”ר יוסי פיש היא הכתובת הנכונה. במרפאה עומד לרשותכם צוות מקצועי, מנוסה ומיומן מאד שידאג לספק לכם את המענה הטיפולי הנדרש לכם, לרבות ביצוע בדיקות מעמיקות מקדימות ושימוש במיטב הטכנולוגיה כדי להבטיח החלמה מהירה וטובה. לפרטים נוספים אודות הליך השתלות שיניים ותשובה לכל שאלה, צרו אתנו קשר בטלפון 052-333-0456. נשמח לעמוד לרשותכם.

איך מתחילים? קובעים תור לייעוץ עם ד”ר פיש

כמו כל תהליך רפואי גם השתלות שיניים דורשות פגישת ייעוץ עם רופא ועל ותק וניסיון למרות כל העזרים הממוחשבים. ד”ר פיש הינו רופא וותיק עם יותר משני עשורים של ניסיון ברפואת שיניים ויכול להציע לכם פתרונות מתקדמים אשר ייטיבו עמכם מכל ההיבטים. למידע אודות השתלות שיניים, אתם מוזמנים להשאיר פרטים באתר או להתקשר בכדי לקבוע פגישת ייעוץ לא מחייבת ולהיות צעד אחד קרובים יותר לחיוך שתמיד רציתם.

[dt_button el_class=”btn-bold” link=”https://www.drfish.co.il/contact/” size=”big” bg_color_style=”custom” bg_color=”#004c8a”]לקביעת תור ולפרטים נוספים לחצו כאן[/dt_button]